Круглий стіл "Співпраця НаУ "Острозька академія" та Острозької міської ради в рамках конкурсі "Молодіжна столиця України - 2022"

25 січня, відбулася прес-конференція у форматі круглого столу "Співпраця НаУ "Острозька академія" та Острозької міської ради в рамках перемоги м. Острог в конкурсі "Молодіжна столиця України - 2022". Захід відбувся в стінах Острозької академії.

На зустрічі були присутні: міський голова – Юрій Ягодка, ректор НаУ «Острозька академія» – Ігор Пасічник, заступник голови Рівненської ОДА – Сергій Гемберг, заступники міського голови – Ольга Логвін та Олександр Харчук, начальник Управління освіти, молоді та спорту – Віктор Самчук, начальник відділу проєктної та інвестиційної діяльності – Ольга Стецюк, голова молодіжної ради – Естер Матер’ян, проректор з навчально-педагогічної роботи - Дмитро Шевчук, проректорка з навчально-виховної роботи - Руслана Каламаж, помічник ректора з освітнього менеджменту - Юлія Харчук, професор, доктор педагогічних наук, настоятель храму Преподобного Федора Острозького - Василь Жуковський, голова Братства спудеїв - Лілія Павленко, заступниця голови Братства спудеїв - Анна Матласевича, а також представники міської ради, НаУ «Острозька академія», ЗМІ, громадських та студентських організацій.

- 2022 – буде роком плідної співпраці не лише міської ради з університетом, а й громадськими організаціями, активістами та діячами. Місто має амбітні цілі та якісну команду для реалізації більше 200 заходів. Адже у 16 тисячах населення – 6 тисяч молоді та 3 тисячі студентів. Переконаний в тому, що проведення 2022 року, як Молодіжної столиці, приверне більше уваги до Національного університету «Острозька академія», до міста Острога та до нашої громади. Ми проведемо цей рік достойно та з гордістю передамо естафету «Молодіжній столиці України 2023», - наголосив Острозький міський голова Юрій Ягодка.

На зустрічі обговорили календар подій та спільні заходи, які будуть проводитися на території НаУ «Острозька академія». Вже заплановані 2 масштабних фестивалі, Всеукраїнський молодіжних форум та Всеукраїнський молитовний сніданок.

- Нам необхідно об’єднати зусилля, щоб підтвердити цей статус. Будемо робити багато сумісних заходів між студентською молоддю та молоддю міста. Попереду нас чекає плідна співпраця, - прокоментував ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

Заходи поділяються на 4 основні блоки: профорієнтація, підтримка відповідальності та підприємництва; популяризація здорового способу життя, національно-патріотичне виховання; екологічна свідомість, безпека життя; підвищення рівня участі молоді в суспільному житті.

- Острог заслужив мати такий титул. Це велика можливість та велика відповідальність. Зараз все в наших руках, щоб допомогти молоді творити майбутнє нашої країни, - додав заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергій Гемберг.

Одим із наймаштабніших заходів буде проведення Всеукраїнського молодіжного форуму, який буде відбуватися 12 серпня. В місті будуть зроблені 3 локації: 1 - новий корпус; 2 - центр міста; 3 - Замкова гора. Форум пройде під гаслом "Острог - місто, що об'єднує!".

- Ми вже розпочали реалізовувати співпрацю з Національним університетом «Острозька академія» з Острозької міською радою, а саме безпосередньо з Управлінням освіти, молоді та спорту. Кілька місяців тому були прийняті іменні стипендії Острозького міського голови для студентів академії. Це 4 стипендії, по одній тисячі гривень, які будуть виплачуватися щомісячно впродовж року для кращих студентів, які закінчили школи Острожчини. Також ми підписали договір про співпрацю з юридичною клінікою Pro bono. Ще одним показником співпраці є налагодження стажування студентів в органах місцевого самоврядування, - розповів начальник Управління освіти, молоді та спорту виконкому Острозької міської ради Віктор Самчук.

В кінці зустрічі була представлена сувенірна продукція.

- Нікому не секрет, що наше маленьке та амбітне місто з 2017 року боролося за даний статус. У 2018 році відбувся якісний діалог між місцевою владою, студентами, громадським активістами, що спричинило створення Молодіжної ради, а також першої спільної заявки на національний конкурс «МСУ». Ми покроково наближалися до перемоги. Пам'ятаю, як у 2018 році Ігор Демидович, повірив у нас, перечитав усю аплікацію, вислухав ініціативи і підписав заявку, таким чином дав віру в те, що Місто та Університет може розвивати молодіжну політику у спільному ключі. Так було і в 2019 році, і у 2020.

Таким чином, рухаючись малими кроками ми прийшли до впевненої перемоги, - розповіла начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності Ольга Стецюк.

Острог - молодіжна столиця 2022
ОРГАНИ ВЛАДИ


 
МІСТА ПОБРАТИМИ

Місто побратим - Берунь

Місто побратим - Сандомир

Місто побратим - Гнев

Місто побратим - Моравський Берунь
 
БАНЕРИ
Національна служба здоров'я


covid19.com.ua


Золоті сторінки Рівненщини


Гід з державних послуг


Асоціація малих міст України






Національної дитяча гаряча лінія

Офіційний веб-сайт Державного реєстру виборців


Національний університет «Острозька академія»