Гордість Острозького спорту

Гулько Андрій Володимирович

Кандидат у майстри спорту України зі спортивного туризму

Керівник гуртка «Юний турист» ЗОШ I-III ст. №1

Народився 1 липня 1984 року в м. Острог Рівненської області.

З 1991 по 1999 навчався в Острозькій ЗОШ I-III ступенів №1. Після закінчення 9 класу вступив до Острозького ВПУ-28, де здобув кваліфікацію слюсаря з ремонту автомобілів, водій 3, 2, 1 класу. В 2002 році вступив у Рівненський державний гуманітарний університет і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Біологія» та здобув кваліфікацію біолога-ентомолога, викладача. З 2007 року вчитель Острозької ЗОШ I-III ступенів №1, керівник гуртка «Юний турист».

Багаторазовий призер районних, міських, обласних та всеукраїнських змаганнях із спортивного туризму, спортивного орієнтування, марафонського бігу, екстрим гонках, та водного туризму де займав призові місця. Учасник та керівник пішохідних, водних та гірських походів різної категорії складності, учасник марафонських та екстрим гонок.

Особисті досягнення:

У 2012 році отримав розряд Кандидат у Майстри спорту України зі спортивного туризму.

2012 р. - призер чемпіонату Рівненської області з пішохідного туризму на дистанції «Смуга перешкод» у складі команди м. Острог.

2015 р.- призер відкритих змаганнях з техніки гірського туризму «Пам’яті друзів» в старшій групі на дистанції «зв’язки».

2015 р. - призер відкритої першості НУВГП зі спортивного туризму приуроченій 100-річчю НУВГП та 50-річчю ТК «Азимут» на дистанції «Скелі» (індивідуальне лазіння).

2015 р. - призер екстремальних туристичних змагань стежками героїв «Доброволець-2015» 2 категорія складності.

Неодноразовий призер відкритих зльотів туристів НУВГП «Берези».

Захарчук Оксана Володимиріна

Майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики

Вихованка Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Народилась в м. Острозі у 1980 році. З 1987 року почала тренуватись в Острозькій ДЮСШ на відділенні баскетболу у тренера-викладача Камінського Олега Федоровича.

У 1994 році зарахована у Київську ШВСМ на відділення легкої атлетики (штовхання ядра). У 1995 році підвищувала спортивну майстерність в Броварському училищі олімпійського резерву.

1997 р. Оксана стала чемпіонкою Європейських юніорських ігор в Португалії і нагороджена золотою медаллю, їй присвоєно звання МСМК.

У 2004 році закінчила Київський державний університет фізичної культури. У серпні 2004 року спортсменка в складі збірної команди України брала участь у XXVIII літніх Олімпійсь¬ких іграх в Афінах.

Захарчук Сергій Григорович

Майстер спорту України

Вихованець Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Захарчук Сергій Григорович народився в м. Острозі 29 червня 1984 року.

Особисті здобутки:

2009-2011рр.- чемпіон України.

2010-2012 рр.- член збірної команди України з силового триборства (WUA, IPA)

2010 р. - бронзовий призер Чемпіонату світу - (WUAP);

2011 р. - гордість Рівненщини серед спортсменів;

п’ятиразовий рекордсмен Європи (IPA);

переможець міжнародних турнірів “Tavrika Cup”, “Bench press 2009”.

Іванів Іван Васильович

Директор Острозької дитячо-юнацької спортивної школи (1971-2004 рр.)

Яскравим прикладом людини, яка практично все своє життя присвятила сфері фізичного культури та спорту є уродженець с. Нежухів, Львівської області Іванів Іван Васильович. Людина, яка зробила вагомий внесок у розвитку Острозької дитячо-юнацької спортивної школи та становлення спорту у м. Острозі. За плідну працю нагороджений значком «Відмінник освіти України», грамотами міністерства освіти України, обласної, районної та міської влади.

Народився Іван Васильович 15 квітня 1940 року. Спортивна кар’єра розпочалась ще в далекому дитинстві. Учасник майже всіх спортивних змагань, які проводились у школі, а також районних та обласних змагань, де гідно представляв честь школи, району та області. Після армії поступив в Кременецький державний педагогічний інститут на факультет фізичного виховання ( спеціалізація - ручний м’яч). На протязі чотирьох років навчання - староста групи та курсу.

Багаторазовий призер республіканських та обласних змагань.

В ті часи, молоді фахівці, зразу після закінчення інституту, направлялись на роботу. Не виключенням був і Іван Васильович. В серпні 1967 року Рівненським обласним відділом освіти направлений в м.Острог Рівненської області, на посаду директора Острозької ДЮСШ. Тут він одружився і став вже корінним жителем м. Острога. Разом з дружиною виховав двох синів, які пішли по стопах свого батька, пов′язали своє життя з фізичною культурою та спортом.

До приходу Івана Васильовича в дитячо-юнацькій спортивній школі вже функціонували такі відділення спорту: баскетбол, волейбол, бокс, та ручний м’яч (гандбол). В 1980 році в ДЮСШ було відкрите відділення з лижних гонок. Неодноразово спортсмени спортивної школи за активної участі та сприяння Іваніва Івана Васильовича відправлялись на навчально-тренувальні збори. Так, в 1982 році команда Острозької ДЮСШ з лижних гонок, направлена в м. Зарічне, Свердловської області; 1987 році в м. Мурманськ. Вихованці Острозької ДЮСШ постійно входили в склад збірної команди Рівненської області з окремих видів спорту, а особливо з лижних гонок та боксу.

Навіть, обіймаючи посаду директора Острозької дитячо-юнацької спортивної школи, займатись спортом не покинув. Так, в 1981 році отримав розряд - Кандидат у Майстри спорту України, з дуже популярного на ті часи зимового багатоборства ГПО (кульова стрільба, лижні гонки, згинання та розгинання рук в опорі лежачи).

Для зацікавлення занять спортом, всебічного розвитку кожної дитини, яка відвідувала ДЮСШ, Іван Васильович разом зі своїми колегами по роботі, щоп’ятниці організовували поїздки до плавального басейну (м. Нетішин). Організовували та здійснювали туристичні походи з ночівлею в наметах на протязі 3 та 5 днів, спортивні вечори для спортсменів.

На посаді директора Острозької дитячо-юнацької спортивної школи Іван Васильович пропрацював 37 років (з 1971 року по 2004 рік.). Незважаючи на свої роки, Іванів Іван Васильович із запальним духом, великим ентузіазмом, й надалі продовжує справу свого життя. На посаді завгоспа (з 2004 року), допомагає молодим працівникам Острозької дитячо-юнацької спортивної школи передаючи свій немаленький багаж знань молодому поколінні.

Камінський Олег Федорович

Тренер Острозької дитячо-юнацької спортивної школи з баскетболу

Олег Федорович понад 40 років пропрацював тренером-викладачам з баскетболу в Острозькій дитячо-юнацькій спортивній школі, вихована ціла плеяда спортивної молоді що виросла фізично та духовно. Олег Камінський був тренером від Бога, висококваліфікованим спеціалістом, що міг розгледіти приховані таланти, а саме головне, відшліфувати навики та здібності вихованців до рівня талантів та обдарованостей. Його учні неодноразово завойовували призові місця в обласних змаганнях, отримували путівки до збірних команд області в різних вікових групах. Олег Федорович неодноразово залучався до підготовки збірної команди Рівненської області з баскетболу, Всеукраїнських змагань серед школярів.

За багаторічну, сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту, значні досягнення у спортивному вихованні підростаючого покоління нагороджений знаком «Відмінник освіти України» обласної, районної, міської влади, знаком «За заслуги перед містом Острогом».

Не стало Олега Федоровича Камінського у березні 2012 року. В пам'ять про провідного тренера міста започатковано турнір серед школярів з баскетболу.

Коловська Марина

Майстер спорту України з софтболу

Вихованка Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Народилась 03 листопада 1998 року у м. Славута Хмельницкої області.

Особисті здобутки:

2012 р. - призерка чемпіонату України з софтболу серед дівчат 1993 року народження та молодших у складі збірної команди Рівненської області «Західний Волинь» (м. Рівне).

2013 р – переможниця чемпіонату України з софтболу у складі команди ``Західний вогонь ``(м.Рівне).

2014 р. - учасниця чемпіонату Європи з софтболу у складі збірної команди України (Чехія, м.Острова).

2015 р.- переможниця чемпіонату України з софтболу серед юніорок.

Багаторазовий переможець міської Спартакіади школярів (метання гранати).

Косовський Віталій Владиславович

Вихованець Острозької дитячо-юнацької спортивної школи.

Вихованець Острозької дитячо-юнацької спортивної школи.

Майстер спорту міжнародного класу з футболу.

Народився 11 серпня 1973 року в м.Острог.
Виховання - спортивну кар’єру розпочав в Острозькій дитячо-юнацькій спортивній школі, потім дитячо-юнацька спортивна школа в м. Нетішин.
Випускник спортивного інтернату РШІ м. Київ 1990 року.
Звання - майстер спорту міжнародного класу.
Амплуа – напівзахисник.
Виступав за команди: «Поділля» Хмельницький (1990-1991рр.), «Нива Винниця» (1991-1994 рр.), «Динамо» Київ (1994-2003рр.).

Особисті здобутки:

Чемпіон України (1995 р., 1996р., 1998р., 1999р., 2000р.).
Володар Кубка України (1996р., 1998р., 1999р., 2000р.).
Півфіналіст Ліги чемпіонів (1999р.).
Володар Кубка Співдружності (1996р., 1998р., 2002р.).
В чемпіонатах України провів за «Динамо» 131 матч (забив 20 м′ячів).
В Кубку України відіграв за «Динамо» 22 матчі (3 м′яча).
В Єврокубках провів за «Динамо» 41 матч (3 м′яча).
Захищав колір юнацької збірної СРСР (1989-1991рр.).
За молодіжну збірну України зіграв 16 разів (4 м′яча).
За національну збірну України зіграв 25 матчів 2 м′яча.

Тренерська діяльність:

З 2006 - 2007 рік асистент тренера в юнацькій збірній України. Протягом 3 років – тренер – селекціонер київського «Динамо» (2003-2006 рр.).
Працював асистентом тренера «Поділля» (2007-2008 рр.).
Головний тренер вінницької «Ниви» (2011-2012 рр.).
В сезоні 2012-2013 рр. асистент в київському «Динамо» (U-19), які посіли I місце чемпіонату України у віці до 19 років.
В сезоні 2013-2014 рр. асистент тренера в «Динамо» (U-21).
Працював в академії тренером по техніці (2014-2015рр.)
В сезоні 2015-2016рр. старший тренер Київського «Динамо» (U-21).

Кулініч Анастасія Володимирівна

Майстер спорту України з софтболу

Вихованка Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Народилась в 1997 році. Випускниця ЗОШ I-III ст. №1 (м.Острог). На сьогоднішній день є студенткою Національного університету «Острозька академія». Є дійсним членом Національної скаутської організації «Пласт», вже понад 10 років. Крім спорту займається творчістю: співом та малюванням.

Особисті досягнення:

2011 р. – призерка відкритого чемпіонату Рівненської області серед жінок з софтболу та чемпіонату України з софтболу у складі команди «Західний вогонь».

2012 р.- призерка чемпіонату України серед дівчат 1993 року народження і молодші у складі збірної Рівненської області (м. Луганськ)

2013 р. – призерка чемпіонату України з софтболу серед юніорів у складі збірної Рівненської області.

2013 р.- учасниця чемпіонату Європи у складі Національної збірної України у з софтболу серед юніорів (м. Острава, Чехія).

2015 р. – призерка відкритого чемпіонату Рівненської області з софтболу в закритих приміщеннях ( м. Рівне).

Мартиненко Віталій Олександрович

Директор Острозької дитячо-юнацької спортивної школи (1962-1967)

Тренер Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Народився 15 грудня 1937 року в м. Харкові.

З 1955 по 1961 навчався в Харківському державному педагогічному інституті фізичного виховання, отримав спеціальність вчитель фізичного виховання, анатомії і фізіології середньої школи.

Робочий шлях Віталія Олександровича розпочався з 1961 року на посаді вчителя фізичного виховання в Острозькій школі №1. Уже через рік у 1962 році був призначений директором Острозької дитячої спортивної школи, яку очолював до 1967 року. За роки своєї професійної діяльності працював директором дитячо - юнацької спортивної школи ДСО «Спартак» м. Рівне (1978-1979), з 1987 по 1995 роки займав посаду голови Острозької районної ради кооперативно - профспілкового фізкультурно-спортивного товариства «Колос», з 1995 по 1999 роки працював директором Острозької філії подорожей та екскурсій РОДП «Рівнетурист».

Мартиненко Віталій Олександрович практично все своє життя присвятив боксу, а його вихованці неодноразові переможці міських, обласних, та республіканських змагань.

Помер Віталій Олександрович у 2014 році на 77 році життя.

Мартиненко Олександр Віталійович

Суддя міжнародної категорії ЄАБА з боксу

Вихованець Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Мартиненко Олександр Віталійович в 1961 році разом з батьками приїхав в м. Острог. Тут він і почав тренування з боксу і на перших же змаганнях юнаків в 1973 році в м. Севастополі зайняв III місце в ваговій категорії 48 кг.

На XXVI Спартакіаді школярів, яка проводиться один раз в два роки, в м. Чернівці в 1975 році посів II місце, а в 1977 в Одесі став переможцем цих змагань.

Після закінчення школи вступив в Український інститут інже¬нерів водного господарства в Рівному. В 19 років став наймолод¬шим в області майстром спорту СРСР, протягом шести років входив до складу збірної команди українського студентського товариства «Буревісник», виграв більше двадцяти всесоюзних турнірів в міс¬тах Рівне, Київ, Кривий Ріг, Лієпає, Ташкент, Маріуполь, Нікополь, Ізмаїл, Електросталь (Московської області).

Закінчивши виступи на рингу, став суддею національної категорії і обслуговував змагання, які проходили в нашій країні.

У 2004 році в Донецьку на міжнародному турнірі «Кубок Донбасу» президент ЄАБА (європейська аматорська боксерська асоціація) Еміль Желев (Болгарія) вручив Олександрові знак-посвідчення судді міжнародної категорії ЄАБА.

Пугач Микола Леонідович

Тренер Острозької дитячо-юнацької спортивної школи

Пугач Микола Леонідович належить, без сумніву, до плеяди видатних працівників сфери фізичної культури та спорту міста Острога. Він був непросто тренером, наставником молоді, а авторитетним спортсменом. Зберігши з дитинства любов до спорту, розпочав свою трудову діяльність 1996 року в Острозькій ДЮСШ на посаді тренера. До своєї роботи підходив творчо, застосовував нові форми та методи підвищення спортивної майстерності своїх вихованців, відзначався вимогливістю, суворим але справедливим характером. Попри хороші особисті результати у волейболі, настільному тенісі, вільній боротьбі, легкій атлетиці – найбільше любив футбол. Грав у збірній Острога у чемпіонаті Рівненської області, у складі рівненської команди «Авангард», яка тоді вела боротьбу у другій лізі всесоюзного чемпіонату з футболу. У секції Миколи Леонідовича розпочинали тренуватися нині заслужений майстер спорту, колишній провідний гравець київського «Динамо» та збірної України Віталій Косовський. Серед кількох тисяч острозьких хлопчаків, яким Микола Леонідович на все життя прищепив любов до футболу і спорту члени збірних команд району, міста, області, футбольних клубів «Авангард», «Верес» нині тренери ДЮСШ, викладачі та завідувачі кафедри фізичного виховання вищих навчальних закладів, мери міст, члени ветеранських команд міста.

Помер Микола Леонідович в листопаді 1992 року. В пам'ять про свого наставника його учнями започатковано проведення юнацького турніру і змагань серед ветеранів з футболу.

Острог - молодіжна столиця 2022
ОРГАНИ ВЛАДИ


 
МІСТА ПОБРАТИМИ

Місто побратим - Берунь

Місто побратим - Сандомир

Місто побратим - Гнев

Місто побратим - Моравський Берунь
 
БАНЕРИ
Національна служба здоров'я


covid19.com.ua


Золоті сторінки Рівненщини


Гід з державних послуг


Асоціація малих міст України






Національної дитяча гаряча лінія

Офіційний веб-сайт Державного реєстру виборців


Національний університет «Острозька академія»