Підбито підсумки роботи сектору пробації

Діяльність Рівненського районного сектору №4 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області, спрямована на виконання діючого законодавства та нормативних документів в сфері виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, зокрема засуджених до покарань у виді заборони обіймати певні посади або займатись певною діяльністю, громадських і виправних робіт, здійсненні контролю за поведінкою осіб звільнених від відбування покарання з випробуванням. Також уповноважений орган з питань пробації виконує не тільки кримінальні покарання, а і деякі види адміністративних стягнень, зокрема громадські та виправні роботи та готує інформацію, що характеризує обвинуваченого, з метою прийняття судом рішення про міру його відповідальності, що називається досудовою пробацією. Підставою для виконання кримінальних покарань, адміністративних стягнень, підготовки досудової доповіді є відповідне рішення суду, що набрало законної сили.

 Отож, підбиваючи підсумки за минулий рік, то можна зазначити, що по обліках уповноваженого органу з питань пробації, який функціонує на території Острозької міської територіальної громади, станом на 01.01.2022 року пройшло - 175 осіб (у 2020 році – 144 особи), зокрема: засуджених до покарання у виді заборони обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 9 осіб (у 2020 році – 4 особи), засуджених до громадських робіт – 40 осіб (у 2020 році – 22 особи), засуджених до виправних робіт – 3 (у 2020 році – 6 осіб),  звільнених від відбування покарання з випробуванням – 76 осіб (у 2020 році – 68 осіб), притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт – 26 осіб (у 2020 році – 23 особи), притягнутих до адміністративної відповідальності у виді виправних робіт – 0 (у 2020 році – 0), притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт робіт – 17 осіб (у 2020 році – 18 осіб). Впродовж 2021 року Рівненським районним сектором №4 виконано вироків відносно засуджених до покарання у виді штрафу, на загальну суму 39100 грн. Також впродовж 2021 року в підрозділ пробації надійшло 12 ухвал суду, щодо складання досудової доповіді відносно обвинувачених (у 2020 році - 26). Протягом 2021 року 1 (один) засуджений вчинив повторне кримінальне правопорушення під час перебування на обліку в уповноваженому органі з питань пробації.

Важливо також зазначити, що кожний клієнт пробації має власні потреби та проблеми, самостійно вирішити які, він сам не в змозі. Тому, Рівненський районний сектор №4, запрошує небайдужих активних людей стати волонтерами пробації. Якщо ви маєте певний життєвий досвід, знання, професійні навички, і готові безкоштовно ділитися з іншими людьми, тоді Вам до нас. Рівненський районний сектор №4 філії ДУ «Центр пробації» у Рівненській області розташований за адресою: м. Острог, проспект Незалежності, 9, 1 - поверх приміщення Пенсійного фонду України. Прийомні дні: понеділок – четвер з 09.00 до 18.00 години, п`ятниця з 09.00 до 16.45 години, обідня перерва з 13.00 до 13.45 години.

Острог - молодіжна столиця 2022
ОРГАНИ ВЛАДИ


 
МІСТА ПОБРАТИМИ

Місто побратим - Берунь

Місто побратим - Сандомир

Місто побратим - Гнев

Місто побратим - Моравський Берунь
 
БАНЕРИ
Національна служба здоров'я


covid19.com.ua


Золоті сторінки Рівненщини


Гід з державних послуг


Асоціація малих міст України






Національної дитяча гаряча лінія

Офіційний веб-сайт Державного реєстру виборців


Національний університет «Острозька академія»