В Острозькій громаді відкрили консультативну службу.
Консультативна служба дасть можливість особам, постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, отримувати професійні консультації психолога, первинну психологічну підтримку, допомогу в ефективному розв’язанні самою постраждалою особою проблем, пов’язаних з причинами насилля, а також направлення постраждалої особи у разі потреби до відповідних суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству.
На відкритті були присутні Людмила Шатковська - заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації, Ананій Бучак - директор Обласного центру соціальних служб, Роза Слободенюк - директор Департаменту соціальної політики, Юлія Шигорева - директор Головного управління національної сервісної служби у Рівненській області, Юрій Ягодка - острозький міський голова, Михайло Кирийчук - перший заступник міського голови, Олександр Харчук - заступник міського голови, Оксана Гловацька - директор Острозького міського центру соціальних служб, представники міської ради та ЗМІ.
- Дуже зручно, що об’єкт розташований у приміщенні ЦНАПу, адже на одній локації можна отримати не одну кваліфіковану консультацію, - зазначила заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.
Директор головного управління національної сервісної служби у Рівненській області Юлія Шигорева наголосила, що головна ідея створення служб підтримки – вчасно надати допомогу людині в моменти відчаю та горя.
- Нажаль, на сьогодні питання домашнього насильства залишається актуальним. Відповідно до цього на весні було прийняте рішення виконавчого комітету Острозької міської ради, щоб створити спеціалізовану службу первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства. Влітку Острозька громада стала одним з переможців по Рівненській області та отримала субвенцію з державного бюджету. За короткий термін нам вдалося здійснити задумане: зробити ремонт, забезпечити приміщення сучасними меблями, технікою та створити належні умови праці, - розповів Острозький міський голова Юрій Ягодка.
Надання соціальних послуг постраждалим особам здійснюється безоплатно!
Острог - молодіжна столиця 2022
ОРГАНИ ВЛАДИ


 
МІСТА ПОБРАТИМИ

Місто побратим - Берунь

Місто побратим - Сандомир

Місто побратим - Гнев

Місто побратим - Моравський Берунь
 
БАНЕРИ
Національна служба здоров'я


covid19.com.ua


Золоті сторінки Рівненщини


Гід з державних послуг


Асоціація малих міст України






Національної дитяча гаряча лінія

Офіційний веб-сайт Державного реєстру виборців


Національний університет «Острозька академія»